2020-2021 Ampute futbolun 3 Lig'in genel değerlendirmesi

2020-2021 Ampute futbolun 3 Lig'in genel değerlendirmesi
Ampute futbolda geride kalan sezonun bütün sorularının cevabını bulacağınız yer.

2020-2021 SEZONU DEĞERLENDİRMESİ
Covid-19 salgını nedeni ile aylarca ertelenen, oynanacak mı, oynanmayacak mı derken Ampute Futbol 2020-2021 sezonu Ankara’da tek devreli olarak oynandı. Süper Lig takımları eksizsiz katılırken, 1. Ligden Şehitkamil Engelliler, 2. Ligden Ordu Engelliler, Sancaktepe Ampute ve Adana Altınkoza Ampute takımları katılmadı.

Öğrenci Yurdunda konaklamaktan her ne kadar ilk başlarda takımlar şikayet etseler de (daha iyi yerlerde konaklama yapılabilirdi), takımların bir arada olması yöneticilerin, antrenörlerin ve sporcuların beraber vakit geçirmesine ve bol bol sohbet etmelerine vesile oldu. Kulüp yöneticileri toplantılar yapıp yeni sezon ile ilgili alınması gereken kararlar üzerinde özellikle yabancı sporcu sayısı ile ilgili kendi aralarında görüşme fırsatı buldular.

Sezon içinde takımlarımızda ciddi sıkıntılar yaşandı. Her gün maç yapan sporcularda aşırı yüklenmeye bağlı yorgunluk ve sakatlıklar oluşsa da, bazı takımlarımızda maçları yarı da bırakanlar hatta ve hatta lig bitmeden ayrılan takımlar olması liglerimize hiç yakışmadı. Takımlar ile ilgilenen yöneticilerin olmaması, genel olarak takımlarımızda antrenörlerin olmaması da ayrı bir sıkıntı oldu. Sahaya çıkan oyuncular başlarında antrenör olmamasından kaynaklı ne yapacağını bilmiyor, saha içinde kafalarına göre oynadıkları ve başarılı olamadıkları bir futbol izledik.

İnşallah bu sezondan itibaren artık takımlara antrenör zorunluluğu getirilirse, oynanan futbolda da büyük bir değişiklik olacağını umut ediyorum.

SÜPER LİG

Süper Ligde yapılan maçlarda en çok merak edilen Etimesgut Belediyesi – Şahinbey Belediyesi karşılaşması idi. Oynanan maçta iyi bir performans gösteren Etimesgut Belediyesi maçı 2-0 kazanarak Süper Ligin Şampiyonu oldu. Şahinbey Belediyesi 2., İzmir Büyükşehir Belediyesi 3., Pendik Belediyesi 4., Şişli Yeditepe Engelliler 5. sırada ligi bitirdiler.

Süper Ligin yeni takımlarından Ortahisar Belde 6., Baltalı Grup Denizli Engelliler 8., Anadolu Erciyes Engelliler ligi 11. bitirdi.

Çekişmeli geçen maçlarda Süper Ligde mücadele eden bütün takımlar hakemlerden kart gördü. Süper Ligin Fair-Play takımı oynadığı maçlarda sadece 1 sarı kart gören Anadolu Erciyes Engelliler oldu. Şahinbey Belediyesi 6 sarı kartla 2., TSK Rehabilitasyon Merkezi 7 sarı kartla Fair-Play’de 3. oldu.

2020-2021 sezonunda oynadığı karşılaşmalardan puan alamayan Bursa Ampute 1. Lige düştü.

1. LİG

1. Ligin yeni takımlarından ODTÜ Spor Kulübü Antrenör Ömer DURAN önderliğinde geçen sezondan yaptığı yatırımların karşılığını 1. Ligi Şampiyon bitirerek aldı ve Süper Lige çıkma başarısı gösterdi. Şanlıurfa Engelliler geçen sezon kaçırdığı Süper Lige çıkma şansını bu sezon kaçırmadı ve 1. Ligi 2. bitirerek Süper Lige çıktı.

Antalya Asat 3., Ligin yeni takımlarından Yenimahalle Engelliler 4., Melikgazi Belediyesi 5. olarak ligi tamamladı.

Adana Ampute oynadığı maçları hiç kart görmeden tamamlayarak Fair-Play sıralamasında ilk sırayı alırken, Şanlıurfa Engelliler ve Melikgazi Belediyesi 3 sarı kart ile 2., Konya BESK 4 sarı kart ile 3. oldu.

Şehitkamil Engellilerin lige katılmadığı için 2. Lige düşürülmesinin ardından yapılan maçlardan 3 puan çıkaran Adana Ampute 2. Lige düşen 2. takım oldu.

2. LİG

Ordu Engelliler, Sancaktepe Ampute ve Adana Altınkoza Ampute takımlarının katılmadığı 2. Lig maçlarında Ampute Futbolu takip edenlerin 2. Ligden çıkmasına kesin gözü ile baktığı Başakşehir Ampute oynadığı maçların hepsini kazanıp Şampiyon olarak 1. Lige çıkmayı başardı. Ampute Liglerinin köklü takımlarından İstanbul Özürlüler yaşanan sıkıntılardan sonra tekrardan toparlanıp 2. Ligden başladığı sezonda oynadığı maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet karşılığında topladığı 16 puan ile lig 2. olarak 1. Lige çıktı.

Kahramanmaraş Ampute 3., Sakarya Ampute Engelliler 4., lige şampiyonluk parolası ile giren Sakarya Akgün Engelliler 5., Gaziantep BESK 6., Samsun BESK 7., Batman Ampute 8. olarak ligi tamamladılar.

2. Ligin Fair-Play takımları oynadıkları maçlarda 1 sarı kart gören Sakarya Ampute Engelliler ve Samsun BESK oldular. Başakşehir Ampute 3 sarı kart ile 2., İstanbul Özürlüler 5 sarı kart ile 3. sırayı aldı.

Ampute Futbol Gazetesi Ailesi olarak bizlerde;

Süper Lig Şampiyonu ETİMESGUT BELEDİYESİ‘ni kutlar, ülkemizi temsil edeceği Şampiyonlar Liginde,

ODTÜ SPOR KULÜBÜ ve ŞANLIURFA ENGELLİLER‘i kutlar, oynayacakları Süper Lig maçlarında,

BAŞAKŞEHİR AMPUTE ve İSTANBUL ÖZÜRLÜLER‘i kutlar oynayacakları 1. Lig maçlarında başarılar dileriz. 

Yazar:Ahmet TÜRKCAN Sakarya

Bu haber toplam 1901 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler