Diyarbakır Bismil'li taraftarlar stadın üstünün kapatılmasını istiyor

Diyarbakır Bismil'li taraftarlar stadın üstünün kapatılmasını istiyor
Diyarbakır'ın bir çok ilçesinde futbol statlarının üstü kapalı ve vatandaş müsabakalarını rahat izliyor.

Bismil’de Üstü Açık Statta Taraftar Yazın Yanıyor Kışın Donuyor
 

Diyarbakır’ın birçok ilçesinde futbol statlarının üstü kapalı ve vatandaş futbol müsabakalarını rahat izleyip takımlarını buradan destekleyebiliyor. Bismil İlçesi Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden biridir hatta Ergani’den sonra en büyük ilçesidir. Bal liginde Bismil 21 Sportif Faaliyetler, Bismil 1936 Gençlik Spor Kulübü ve Süper Amatörde Bismil 15 Temmuz Gençlik Spor ile 1. Amatör Liginde ise Bismil Ova Yıldızları ile Has Bismil Temsil etmektedir.

Bismil İlçesi hem genç yoğun bir nüfusa hem de bu kadar futbol kulübüne sahipken seyircilerinin maçları izlemeleri için üstü kapalı bir stada sahip değil. Taraftarlar takımlarını desteklemek için yazın kavurucu güneşin altında yanarken kışın ise soğuk ve yağışlı havalarda adeta donuyor. Bu durumdan hem taraftarlar hem de futbol yönetimi şikâyetçi. Bismil 15 Temmuz Gençlik Spor Başkanı Eyüp Yıldırım, yaptığı açıklamada ‘’bizler taraftarlarımız ve sporcularımız için elimizden geleni yapmamıza rağmen hiçbir yerden istediğimiz desteği göremiyoruz.

Örneğin Bismil İlçe Stadı’nın üstü açık ve sahanın zemini çok kötü durumda zemin nedeniyle futbolcularımız ciddi sakatlıklar yaşarken taraftarlarımız ise yaz kış olumsuz hava koşullarına maruz kalıp mağdur olmaktadırlar. Stat ve zemin konularında her yerde mükemmel hizmetler ve büyük destekler verilirken neden Bismil hep geri planda bırakılıyor. Liglerin başlamasına çok az bir süre kalmışken Bismil stadının ihata duvarı, yeni soyunma odalarının yapılmasına ne zaman başlanacak bizler ve futbola gönül veren Bismilliler bunu hakketmiyoruz’’ dedi. Bismil İlçe Kaymakamımızdan bu konunun üzerinde durmalarını ve bizlere destek olmalarını talep ediyoruz.

Ligler başlayınca bizler müsabakalarımızı nerde oynayacağız kimse bunu düşünmüyor mu?

Bismil 21 Sportif Faaliyetler Kulüp Müdürü Mehmet Aydın, daha önce Diyarbakır Valisi Münir KARALOĞLU bizlere canlı yayında Bismil İlce Stadı’nın biran önce yapılacağının sözünü verdi. Liglerin başlamasına kısa bir zaman kalmış olmasına rağmen şimdiye kadar herhangi bir somut adımın atılmamış olması bizleri üzmüştür.

Bismil İlçe Stadında Bismil’in 5 kulübü bu şartlarda nasıl mücadele verecek taraftar maçları nereden seyredecek. Diğer illerimizden gelen misafir takımlarımıza karşı hep mahcup oluyoruz yetkililerden biran önce Bismil İlçe stadının eksiklerinin giderilmesini talep ediyoruz dedi. 

Kaynak:bismilimhaberler.com

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler