Tarihi mekanda Amatör Spor Haftası Kutlamaları

Tarihi mekanda Amatör Spor Haftası Kutlamaları
Gençlik ve Spor Bakanlığımızca başlatılan ve insanları sporla daha çok buluşturmak amacıyla 9.kez düzenlenen.

TARİHİ MEKÂNDA AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLAMALARI
Gençlik ve Spor Bakanlığımızca başlatılan ve insanları sporla daha çok buluşturmak amacıyla bu yıl 9. su düzenlenen #AmatörSporHaftası etkinlikleri, kutlamaları binlerce yıllık tarihi geçmişi bulunan Perre Antik Kentinde düzenlenen törenlerle başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması ve sporda farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Kommagene Krallığının 5 büyük yerleşim yerinden biri olan tarihi Perre Antik Kenti Nekropol alanda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış törenlerinde 40 farklı spor branşının sporcuları hazır bulunurken, Cimanstik, Okçuluk, Eskrim Teakwondo, Karate ve Kick Boks branşlarında sporcular gösteri müsabakaları yaptı.
Amatör Spor Haftası’nın önemine dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş açılış töreninde şöyle konuştu:
“Commagene uygarlığına ait ören yerleri arasında yer alan ve binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmış Perre antik kenti birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bugün böylesine önemli bir mekanda İl Müdürlüğü olarak sporcularımız ile birlikte düzenlediğimiz organizasyonu gençlerimiz tarihimiz ile iç içe yaşasınlar istedik. Spor Kültürünü tarihi bir mekanda Kültürel mirasımızla birleştirerek aynı zamanda kentimizin turizm değerlerinin de tanıtımına katkı sağlıyoruz.Sporcularımızın spora olan ilgilerini farklı aktiviteler düzenleyecek daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu hem Spor yapıp hem de tarihimizi ve kültürümüzü yakından tanıyan sporcularımızla keyifli bir gün geçirdik.”
Sporun bir ülkedeki birleştirici gücüne dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş:”İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, çocuklarımızı da zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı birer nesiller olabilmelerini sağlayabiliriz. Her yaştan insanın spor yapması ve spora yeni yüzler kazandırmak amacıyla amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında birçok branşta sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleşecektir."
Amatör Spor Haftası etkinleri çeşitli branşlarda düzenlenecek müsabakalarla hafta boyunca devam edecek” dedi.
Tarihi Perre Antik Kentinde düzenlenen organizasyon renkli görüntülere sahne olurken, sporcular ve protokol binlerce yıllık tarihi mekanı gezerek bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 



Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler