Amatör İşler Kurulu'nda önemli değişiklik

Amatör İşler Kurulu'nda önemli değişiklik
Değişikliklere göre Amatör Kurul Başkan'ının belli başlı yetkileri.

Amatör İşler Kurulu'nda önemli değişiklik

 

TFF Yönetim Kurulu'nun 15.10.2021 tarihli kararı ile Amatör İşler Kurulu Talimatı'nda değişiklik yapıldı.

Değişikliklere göre Amatör Kurul Başkanı'nın belli başlı yetkileri, amatör işlerden sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi'ne verildi.

Değişiklikler şöyle:

MADDE 3

ESKİ
(2) Amatör İşler Kurulu Başkanı, Amatör İşler Kurulu’nu oluşturacak üye adaylarını tespit edip TFF Yönetim Kurulu’nun onayına sunar. TFF Yönetim Kurulu’nun onayı sonrasında üyeler görevlerine başlarlar

YENİ
(2) Amatör işlerden sorumlu TFF Yönetim Kurulu üyesi, Amatör İşler Kurulu’nu oluşturacak üye adaylarını tespit edip TFF Yönetim Kurulu’nun onayına sunar. TFF Yönetim Kurulu’nun onayı sonrasında üyeler görevlerine başlarlar.

EKLENEN FIKRA
(5) Amatör İşler Kurulu, amatör işlerden sorumlu TFF Yönetim Kurulu üyesinin gözetiminde çalışır.

MADDE 4

ESKİ
(1) TFF Başkanı gerekli gördüğünde Amatör İşler Kurulu toplantılarına katılır ve başkanlık yapar.

YENİ
(1) TFF Başkanı veya amatör işlerden sorumlu TFF Yönetim Kurulu üyesi gerekli gördüğünde Amatör İşler Kurulu toplantılarına katılır ve başkanlık yapar.

ESKİ
(2) Amatör İşler Kurulu bir yılda en az 4 kez toplanarak gündemdeki konuları görüşür. Amatör İşler Kurulu Başkanı gerekli gördüğü zamanlar Kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir. Toplantılarda kararlar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşitliği halinde başkanın oyu iki sayılır.

(2) Amatör İşler Kurulu bir yılda en az 4 kez toplanarak gündemdeki konuları görüşür. Amatör İşler Kurulu Başkanı veya amatör işlerden sorumlu TFF Yönetim Kurulu üyesi gerekli gördüğü zamanlar Kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir. Toplantılarda kararlar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşitliği halinde başkanın oyu iki sayılır.

MADDE 6

Amatör İşler Kurulu Başkanı’nın görev ve yetkileri şunlardır.
a) Amatör İşler Kurulu üye adaylarını atanması için TFF Başkanı ve TFF Yönetim Kurulunun onayına sunmak.-- Bu yetkisini kaybetti. Diğer yetkiler kaldı.
b) İl Disiplin Kurullarının başkan ve üye adaylarını atanması için TFF Başkanına sunmak.
c) Kurul toplantılarına başkanlık etmek.
d) Kurul tarafından alınan kararları, görüş ve önerileri gerektiğinde TFF Yönetim Kurulu ile paylaşmak.
e) Federasyon amatör işler birimi ile kurul toplantı gündemini hazırlamak ve kurulda alınan kararların uygulanmasını takip etmek.

 

f) Gerekli gördüğü zaman Amatör İşler Kurulu ile Amatör İşler Yürütme Kurulunu toplamak.

BU DEĞİŞİKLİKLER NE ANLAMA GELİYOR?

Amatör Kurul Başkanı, tıpkı amatörden sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi gibi TFF Başkanı tarafından seçilen bir isimdi zaten. Bu bakımdan değişen bir şey yok. Hem Amatör Kurul Başkanı hem de Amatörden Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Düşmez, -kuvvetle ihtimal- amatör kurul başkanlığı koltuğunu bir başkasına devredecek. Böylece Düşmez sadece kurul üyelerini atayacak ve gerekli gördüğü zamanlarda toplantıya başkanlık edecek. Hali hazırda İASKF ve TASKK Başkanlıkları da yapan Düşmez çok sayıdaki görevlerinden bazılarını yeni seçilecek Amatör Kurul Başkanı'na devrederek üzerindeki yükü hafifletmiş olacak.

Haber: Efkan Bucak 

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler