Amatör futbol başlayacak ama nasıl başlayacak

Amatör futbol başlayacak ama nasıl başlayacak
Yaklaşık 2 yıldır oynanmayan amatör maçların tekrar oynanacak olması doğal olarak amatör branşta ki tüm futbolcuları sevindirdi.

Yaklaşık 2 yıldır oynanmayan amatör maçların tekrar oynanacak olması doğal olarak amatör branşta ki tüm futbolcuları sevindirdi. Dünyada ve özellikle ülkemizde aşı çalışmalarının başarılı bir şekilde yapılması birçok sektörde olduğu gibi futbolda da faydasını gösterdi. Profesyonel maçlarda belli oranda ve kriterde seyirci alınmaya başlaması da özlediğimiz seyircili futbol maçlarına en kısa zamanda döneceğimizin sinyalini verdi. Umarım ilerleyen günlerde tam kapasite seyircili maçlara döneriz.

Amatör maçlar tekrar oynanacak olması sevindirici olsa da amatör kulüplerin sezona ne kadar hazır oldukları soru işareti. Amatör liglerde genel olarak kurum takımları ve özel kulüpler bulunmaktadır. Malum pandemi dönemi her sektör gibi kulüpleri de olumsuz etkiledi. Tabii kurum takımları maddi olarak etkilenmesi de oynanmayan maçlardan dolayı futbolcular mental olarak olumsuz yönde etkilendiler. Özel kulüpler ise hem maddi hem de manevi olarak etkilendiler. Çünkü kulüp başkanlarının birçoğu ticaretle uğraştığı için malum pandemi dolayısıyla olumsuz etkilenmeleri kulüplere de yansıdı. İşlerini toparlayamadığı için kulübü bırakanlara da oldu. Bu olumsuz tablo yüzünden birçok genç ve çocuk futbolcular ortada kaldı belki de. Bunlar bildiğimiz duyduğumuz olumsuzluklar. Birde bilmediğimiz ve göremediklerimiz var.

Bu durumu toparlamak için en büyük iş TFF'ye düşmektedir. Maddi olarak hem elini biraz cebine atmalı hem de mental olarak futbol dan uzaklaşan amatör futbolculara destek sağlamalıdır. Burada da en önemli partneri TASKK ile koordineli bir şekilde çalışarak amatör futbol kulüplerinin bütün ihtiyaçlarını karşılamalıdır. TASKK (Türkiye Amatör Kulüpler Konfederasyonu) demişken parantez açalım. TASKK futbol dışında tüm amatör Federasyonlar ile ortak hareket ederek pandemiden olumsuz etkilenen diğer amatör branşların da eksikliklerini gidermelidir. TFF ve TASKK'ın maddi yardım sağlarken, bunu nakdi bir destek olarak değil de başta malzeme yardımı olmak üzere, filiz lisans, lisan yenileme ve başvuru ücreti gibi konularda en azından bu sezon için feragat ederek kulüplerin bir nebze olsun ekonomik olarak nefes almalarını sağlayabilir. Esasında amatör demek bu işin ücretsiz olarak yapılması anlamına gelir ama maalesef işin o kısmı kulak arkası yapılmakta.

Bu konuda iş sadece TFF ve TASKK'a düşmüyor. Özellikle yerel yönetimlerinde bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Özellikle belediyelerin malzeme yardımı, ulaşım ve diğer konularda amatör kulüp ve sporculara desteğini sağlamalıdır. Diğer kamu kurumları da amatör sporlara bu dönemde ihtiyaçlarına göre gereken desteği vermelidir. Böylece sporu desteklerken bir yandan da gençlerin geleceğine katkıda bulunmuş olurlar.

Sağlıcakla ve sporla kalın. 

Bu haber toplam 2547 defa okunmuştur
Yorumlar
Ali
25 Ağustos 2021 Çarşamba 15:35
15:35
TV deb yayınlansa güzel olurdu maddi destek de olurdu
78.185.28.191
Diğer Haberler